HEDENDAAGSEDANS.BE

HEDENDAAGSEDANS.BE


MUDA danst de wereld anders

LOADING

HET LERARENTEAM


Onze docenten uit binnen- en buitenland hebben allen een uiterst professionele opleiding genoten aan een gerenommeerde danshogeschool. Het team wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit op vlak van specialisatie en invloedssfeer. Bovendien zijn ze naast docent allemaal actief als uitvoerend danser en/of choreograaf.


DIETER DEFURNE
heeft als choreograaf zijn werk in binnen- en buitenland getoond en als danser in ontelbare producties gestaan. Hij is het brein achter DeF Donkey, een gezelschap rond hedendaagse dansproductie met al dan niet een theatrale inslag. Zijn opleiding genoot hij aan de Koninklijke Balletschool, Codarts Rotterdam (uitvoerend), Artez Arnhem (choreografie) en Artesis Antwerpen (docent). In 2008 vervoegde hij ons team in het MUDA en werd meteen een drijvende kracht achter een geweldige metamorfose van onze dansafdeling. Sedert 2012 is hij coòˆrdinator van de dansopleiding. In zijn hedendaagse lessen onderzoekt hij de verschillende manieren om floortechniek te gebruiken.
Hedendaagse dans
Improvisatie & Compositie
Coördinator
LOTTE GHYSSAERT
behaalde het postgraduaat Moderne Dans in The Northern School of Contemporary Dance in Leeds, Engeland en genoot haar docentenopleiding in Artesis Antwerpen. In Thailand bekwaamde ze zich tot gecertificeerd lesgever in Ashtanga Yoga. Ze is zelf actief als danser en choreografe.
Hedendaagse dans
Repertoire
GWEN HAMERLIJNCK
kreeg haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en deed haar stage in de klassiek-moderne compagnie Introdans (NL). Ze danste freelance in o.a. 'Utopeace' van Union Suspecte, Solo Soli van Alain Platel, in de theatertour van Moreese.com (Praga Khan), de musicals 'Dans der Vampieren', 'West Side Story' en 'Die Fledermaus' ... Met haar eigen 'Compagnie J' won ze in 2012 de prijs van 'Ambassadeur voor moderne dans' van Danspunt. In dat zelfde jaar werden ze tweede in de wedstrijd voor jonge choreografen van Jeugd en Dans. Ze is lesgeefster in verschillende scholen en maakt choreografieën voor zeer uiteenlopende evenementen.
Hedendaagse dans
ISALIE VAN HEYSTE
studeerde af aan de Koninklijke balletschool te Antwerpen en daarna
studeerde ze hedendaagse dans aan Artesis. Naast het lesgeven werkt ze ook in een theatergroep waarin ze in de verschillende producties - zoals ‘Three times a lady’ om er maar één op te noemen - haar creativiteit de vrije loop kan laten.
Klassieke dans, Pilates
REBECCA FOKKEMA
genoot haar opleiding tot uitvoerend danser in Artez, Arnhem en danste sedertdien in tal van grote hedendaagse producties. Ze maakt onder andere deel uit van danstheater DeF Donkey. Ze geeft sinds 2010 les aan het MUDA. Haar danslessen zijn technisch uitdagend en worden met veel plezier gegeven. Rebecca ontfermt zich vooral over de jongste dansertjes van de eerste graad.
Hedendaagse dans
Klassieke dans
ANN BOSMANS
behaalde haar diploma klassiek ballet in de Koninklijke Balletschool. Ze danste zeven jaar lang in het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.
Klassieke dans
LENKA JAROŠIKOVÁ
genoot haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool, nam op zeer jeugdige leeftijd succesvol deel aan balletwedstrijden in Praag, Bratislava, Lausanne, Tokyo, Moskou en Varna, was winnaar van de International Ballet Competition georganiseerd door de Dance Association of the Czech Republic en UNESCO. Lenka is momenteel het langst in dienst bij ons. Op negentienjarige leeftijd vertolkte ze de hoofdrol in Romeo et Julia in het Staatstheater van Brno. Vanaf 1982 danste ze in het corps de ballet van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in de producties 'Giselle', 'Baroque meets Bernstein', 'De drie musketiers' en 'Different Moves' en vertolkte ze vele verschillende hoofdrollen, onder meer soliste in Don Quichotte (Nureyev) en Allegro Brillante (Balanchine).
Klassieke dans
STÉPHANIE DEQUIN
studeerde aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier en de Pineapple Studios in Londen. Ze danst in verschillende producties en maakt choreografieën voor grote evenementen en modeshows. Naast dat en haar werk als docent aan het MUDA (ook in de afdeling musical) runt ze haar eigen musical-academie 'Kamer 58'.
Modern jazz
CHLOÉ GEERS
studeerde choreografie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Haar humaniora genoot ze aan het MUDA. Ze is zowel actief als maker, danser en als dansdocent. In 2016 richtte ze samen met Katrijn De Cooman en Jitse Huysmans Collectief Elan(d) op. Binnen hun makerscollectief verkennen ze de grenzen tussen theater, dans en beeldende kunst. Chloé laat zich graag inspireren door de schoonheid van de onvolledige mens, net als door de oprechtheid van beweging.
Improvisatie & compositie
Stacks Image 1545
GASTDOCENTEN

Juliana Pires Neves (Les Ballets C de la B) choreograaf en docent hedendaagse dans
Darell Woods (Les Ballets C de la B, Eastmann/Sidi Larbi Cherkaoui) choreograaf
Stacks Image 4236
Katharina Maschenka Horn (Nir De Wolff/Total Brutal) choreograaf en docent hedendaagse dans

Lore Janssens
(Ballet Nürnberg, Tanz Graz) choreograaf en docent hedendaagse dans
Judith Clijsters (NSCD Leeds) choreograaf
Isalie Van Heyste (Theejater MUDATO) docent klassieke dans
Stacks Image 4260
Peter Savel (P.A.R.T.S) choreograaf

Benjamin Vandewalle (P.A.R.T.S) choreograaf en docent improvisatie
Filip Van Huffel (Retina Dance Company) choreograaf
Jèrôme Gosset (Staatstheater Kassel, Theater Nordhausen) docent klassieke en hedendaagse dans
Stacks Image 4292
Eilit Marom (Anouk van Dijk) choreograaf en docent countertechniek

Raf Van Dyck - voedingsspecialist KU Leuven
Malgven Gerbes (S-H-I-F-T-S) choreograaf en docent releasetechniek
Stacks Image 4300
David Brandstätter (S-H-I-F-T-S) choreograaf en docent contactimprovisatie

Tony Vezich choreograaf en grondlegger "Release The Beast" danstechniek
Matevz Dobaj en Neus Barcons Rocca choreografen-duo (Slovakije-Spanje)
Klaas freek Devos choreograaf en performance researcher
Stacks Image 4324
Marine Besnard (CieMulator Dance Theatre) choreograaf die zich specialiseert in publieksinteractie
© 2015 MUDA'RT